Tara Babulfath uttagen till Topp och Talang

Idag presenterade Sveriges Olympiska Kommitté åtta nya aktiva som blivit uttagna till Topp och Talang! Band de uttagna fanns judokan Tara Babulfath! Hon gör därmed sällskap med Anna Bernholm, Ida Eriksson och Marcus Nyman som redan är med i Topp och Talang.

Uttagningen till Topp- och Talang innebär att Tara Babulfath också officiellt tar steget upp i Svenska Judoförbundets landslagstrupp!

Om Topp och Talang

Topp och Talang är ett skräddarsytt stöd för aktiva som bedöms ha potential att kunna nå medaljkapacitet på OS med en uthållig satsning och rätt stöd.

Varje aktiv får ett individanpassat och skräddarsytt stöd. Topp och Talangs syfte är att ge aktiva med potential att nå världstoppen möjlighet att göra en hundraprocentig satsning, oavsett den egna idrottens eller familjens ekonomi.

SOK startade stödprogrammet Topp och Talang 1998 och utfallet av stödet har en dokumenterat hög nivå. Drygt 30 procent av talangerna i Topp och Talang lyckas ta steget till medaljkapacitet vid VM eller OS efter fyra till sex år.

Idrottare från totalt 30 olympiska idrotter får stöd genom Topp och Talang.

Läs mer

Om Topp och Talang
Åtta sommaridrottare tas in i Topp och Talang, 2023-01-17

Publicerat av: Kristin Johansson.
Foto: Gabi Juan.