Sveriges första högskoleutbildning till judotränare

  1. Hem
  2. Sveriges första högskoleutbildning till judotränare

Hösten 2020 startade Sveriges första högskoleutbildning för att bli judotränare! Utbildningen är kostnadsfri, precis som all annan universitetsutbildning i Sverige, och anordnas av Högskolan Dalarna i samverkan med Svenska Judoförbundet. Det är en tvåårig distansutbildning på halvfart med fysiska judoinriktade träffar ca en gång i kvartalet. Några av träffarna kan komma att förläggas utomlands (exempelvis på Judofestivalen i Kroatien).

Mer information om utbildningen

Utbildningen riktar sig till dig som vill ta nästa steg i din judokarriär. Kanske är du klar med gymnasiet och vill fortsätta satsa på din tävlingskarriär kombinerat med studier. Kanske vill du börja arbeta som judotränare på dagtid, bli utbildare för Svenska Judoförbundet och eller bara vill fördjupa dig i din tränarroll. I programmet ingår bland annat fysik- och anatomikurser, judoskadekurs, träningslära, pedagogik, PT-kurs, idrottsentreprenörskap, förbunds- och föreningslära, åldersanpassad judoträning för åldrarna U9 – senior, judo i samhället samt judohistoria. Kurserna är uppdelade i olika kurspaket för vardera termin, som du kan läsa i vilken ordning du vill, vilket innebär att du kan hoppa på judotränarutbildningen när det passar dig! I utbildningen undervisas du av några av de främsta auktoriteterna inom träning och judo på europeisk nivå. 

Efter avslutat program kommer du att ha en uppdaterad Klubbtränarlicens, Judo4Life – Step by Step-licens och Judo4Balance-licens (för undervisning i SJFs fallprogram för seniorer, vuxna i arbetslivet och barn) samt en PT-licens. 

Vissa delar av kursen kan komma att hållas på engelska. 

Kontakt:
Karin Strömqvist Bååthe, kursansvarig, ksb@du.se.