Kurs i fallkompetens. Foto: Karin Strömqvist Bååthe.

Här hittar du som arrangerande klubb information om hur du beställer tryckt material och diplom, hur du beställer pusselmatta samt hur du ansöker om ersättning för din kurs i fallkompetens i arbetslivet.

Kommunikations-kit

För att hjälpa er ute i klubbarna att nå ut med information om Judo4Balance-programmet och era fallkurser har vi tagit fram ett ”kommunikations-kit” till er.

I kitet hittar ni bland annat en utförlig  guide med bland annat checklista samt mallar för pressutskick, facebook-inlägg, flyers, hemsida. I kitet hittar ni även power point-presentationer om programmen samt bilder som ni kan använda när ni vill kommunicera om programmet eller era Judo4Balance-kurser. Kom ihåg att börja med att läsa introduktionen.

Informations-kitet hittar ni här.

Beställning av tryckt material och diplom

Du kan beställa tryckt material och diplom för både Fallkompetens i arbetslivet och Falltrygghet för äldre från Svenska Judoförbundets huvudkontor. Materialet kan exempelvis användas vid fallkurser, prova-på-tillfällen eller vid informationsträffar. Materialet är kostnadsfritt att beställa.

Du beställer materialet här.

Beställning av pusselmatta

När ni fått godkänt att genomföra en fallkompetenskurs med ett företag som är försäkrat via AFA Försäkring samt har ett startdatum för kursen är det dags att beställa pusselmattor från SBI (om ni inte ska genomföra kursen i dojon).

Svenska Judoförbundet står så långt budgeten räcker för kostnaden av upp till 5 väskor med 6 mattor (1m x 1m x 40mm) i vardera, totalt 30 m² matta per klubb. Önskar ni beställa fler mattor och väskor än de som SJF bekostar går det bra men då står klubben för den kostnaden själv.

Ni hittar information om hur ni beställer mattorna här.

Observera att detta endast gäller för kurser i Fallkompetens i arbetslivet!

Ansök om ersättning för kurs i fallkompetens i arbetslivet

För varje fallkompetens-grupp (Fallkompetens i arbetslivet) kan klubben få en ersättning på 10 000 kronor från AFA Försäkringar via Svenska Judoförbundet (SJF).

Viktigt! För att kunna söka ersättning måste klubben eller företaget ha gjort en skriftlig intresseanmälan och fått den godkänd innan kursstart. Intresseanmälan görs här.

Mer information om hur du söker ersättningen hittar du här.

Observera att detta endast gäller för kurser i Fallkompetens i arbetslivet!

Nyhetsbrev till instruktörer

Nyhetsbrev är Svenska Judoförbundets sätt att nå ut med viktig information om Judo4Balance till alla utbildade J4B-instruktörer. Nyhetsbrevet skickas ut några gånger per år och det är viktigt att du som Judo4Balance-instruktör finns med på prenumerationslistan för det för att inte missa relevant information. Om du inte har fått våra tidigare nyhetsbrev, klicka på knappen nedan och skriv in dig.

Läs tidigare nyhetsbrev.

Kontakt
 • Julia Hamilton, konceptutvecklare.
  Huvudområde: falltrygghet för äldre.
  Kontakt: 073-705 77 54, julia.hamilton@judo.se.
 • Maria Huglen, biträdande projektledare.
  Huvudområde: fallkompetens i arbetslivet-  matchning judoklubbar och arbetsgivare.
  Kontakt: 070-534 96 14, maria.huglen@judo.se
 • Erik Vesterlund, verksamhetsutvecklare.
  Huvudområde: Strategi, samarbeten och sponsring.
  E-post: erik.vesterlund@judo.se
  Tel: 018-430 05 11
 • Kristin Johansson, kommunikatör.
  Huvudområde: kommunikation, press och media.
  Kontakt: 076-172 56 32, kristin.johansson@judo.se.
Meny