Tomas Rundqvist i spetsen för EJU:s nya ”Adapted Judo Commission”

Europeiska Judoförbundet (EJU) har inrättat en ny kommitté för Anpassad judo för att förbättra inkluderingen inom judon internationellt. Som ordförande för kommittén står Tomas Rundqvist, IK Södra, tillsammans med Tycho van der Werff (NED).

Tomas har lång erfarenhet inom arbetsområdet A-judo och ägnar en stor del av sin tid åt arbetet med att inkludera alla människor i idrotten genom judon, både inom Sverige samt internationellt. Han har även fått utmärkelser med EJU-priser för sitt bidrag i flera projekt och är en mycket aktiv ledare. 

Bildandet av kommittén är ett mycket positivt steg för judon, för EJU men ännu mer för inkluderingen av alla inom vårt judosamhälle. 

EJU har möjlighet att nå alla nationella förbund, att hjälpa dem att starta nationella uppdrag och ner till klubbnivå. Nu börjar arbetet med att hjälpa och ge fler tränare i Europa, ett sätt att lära judoka som behöver lite mer tid och stöd. Genom utbildning om anpassad judo kan vi öppna ögonen för fler människor att förstå all skönhet i vår sport. Judo är för alla. Oavsett kön, ålder, vikt eller förmåga.

Tomas Rundqvist

Skribent: Klara Rönnebrand
Foto: Privat