Marcus Nymans OS över – föll i åttondelen

Efter att ha besegrat OS-silvermedaljören från OS i Tokyo, Eduard Trippel, i första matchen såg det bra ut för Marcus Nyman. Men i åttondelen tog det stopp efter en jämn kamp mot Aram Grigorian från Förenade Arabemiraten. Förlusten innebär att Marcus Nyman får klara sig utan OS-medalj på meritlistan när ha nu avslutar karriären efter sitt fjärde och sista OS. Nu går svensken i pension från elitjudon, men kan se tillbaka på en fantastisk karriär med bland annat en femteplats på OS, dubbla VM-brons, ett EM-guld och dubbla EM-brons.

Marcus Nyman inledde tävlingen med en jämn och krävande kamp mot tysken Eduard Trippel, som vann silver vid OS i Tokyo 2020 (21). Efter flera sekvenser med bra mattarbete fick Marcus Nyman tillslut in en fasthållning och vann matchen på ippon (full poäng).

I åttondelsfinalen stod Aram Grigorian från Förenade Arabemiraten för motståndet. Även där blev det en tuff match och jämn match som kunde slutat åt vilket håll som helst. I matchens slutsekunder lyckades tillslut Grigorian överlista svensken och fick in ett kast som gav ippon – vilket för Nyman innebar att tävlingen var över och att drömmen om en OS-medalj gick i kras.

OS i Paris var Nymans fjärde och sista, har han meddelat både före och under OS. Han kan blicka tillbaka på en strålande karriär med bland annat ett EM-guld, två EM-brons två VM-brons, en femteplacering på OS (i judo finns inga fjärdeplatser) i Rio de Janerio, och flertalet medaljer på världstouren. Har är utan tvekan en av svensk judos mest framgångsrika judoka genom tiderna!

Tack för allt Marcus Nyman!

Skribent: Kristin Johansson.
Foto: Emanuele Di Feliciantonio.