När jag var 6 månader gammal sydde min mamma en judodräkt till mig utav en av hennes tävlingsdräkter och nu, över 20 år senare har jag hunnit växa ur både den och otaligt många fler dräkter. Jag fick krypa omkring på mattan när hon undervisade, följa med på tävlingar mm och genom detta eller trots detta beroende på hur man ser på det, har judon blivit den största delen av mitt liv något jag är väldigt tacksam över.

Jag har provat på andra sporter också som bla innebandy, fäktning, fotboll och gymnastik. Innebandyn låg länge jämsides judon men när jag var ca 15-16 år valde jag att bara satsa på judon och började på ett idrottsgymnasium för att lättare få tid till att träna och åka i väg på träningsresor och tävlingar.

Det finns inget bättre än en bra och hård träning, som när man inte orkar ta sig från mattan efter eller att kunna ge sitt allt på en tävling. Viljan att hela tiden bli bättre får mig att inte ge upp trots att det verkligen är gånger då det är tufft att fortsätta.

För mig är judon dock mycket mer än träning och tävling, gemenskapen och den familjära känslan som finns över hela världen oavsett vart vi har åkt är helt fantastisk, vilket gör att det är så mycket lättare att orka träna och tidvis leva i en kappsäck för att få den bästa träningen.

Största delen av hösten 2015 och 2016 har jag (och min coach/mamma Sofie) spenderat tränades i Japan, som också är Judons ursprungsland, som varit väldigt lärorikt inte bara judomässigt utan även kulturellt och har gett en mersmak för framtiden.

Nu är det fullfokus på judon framöver men jag kommer att studera halvtid på distans också förutom att träna heltid så att jag både kan träna varit i Sverige jag vill men också utomlands.

Min mor är min huvudsponsor i allt men tveka inte att ta kontakt om du eller ditt företag vill hjälpa till på något sätt, stort eller litet, alla förslag mottages tacksamt i min satsning mot judons världstopp.

Viktklass: -60

Födelseår: 1997

Klubb: SPIF Judo (Stockholmspolisens IF)

Ursprunglig klubb: Uppsala Judoklubb

Meriter:
2:a Nordic Championship (NM) Senior 2017 Trollhättan Sweden
3:a Nordic Championship (NM) Junior 2017 Trollhättan Sweden
1:a Nordic Championship (NM) Junior 2016 Larvik Norway
3:a Estonia Open Junior 2016 Tartu Estonia
5:a Kumagaya Open (-73kg), 2016 Saitama Japan
2:a Swedish Championship (JSM) Junior 2016 Borås Sweden
2:a Nordic Championship (NM) Junior 2015 Reykjavik Iceland
3:a Swedish Championship (JSM)Junior 2015 Östersund Sweden
1:a Budo Nord Cup U18 2014 Lund Sweden
2:a Swedish Championship U23 2014 Trollhättan Sweden
2:a Alkmaar International Open U18 2014 Alkmaar Holland

Favorittekniker: Seionage

Instagram