Tävlingsutskottet uppmuntrar till fler tävlingar

Tävlingsjudon är viktig för våra ungdomar och är en stor källa till glädje och motivation! Tävlingsutskottet (TU) vill därför uppmuntra judoklubbar i Sverige att komma igång med att arrangera tävlingar igen!

Ett tips på en tävlingsform som passar bra nu är lagtävlingar. Förutom att lagtävlingar är en väldigt rolig tävlingsform så är dessa dessutom lätta för arrangören att planera och genomföra med rådande restriktioner. För att hjälpa er klubbar har TU tagit fram ett förslag på coronaanpassad lagtävling (U13-U15). TU har även tagit fram en mall för inbjudan till tävling (”vanlig” tävling).

Sedan tidigare finns även särskilda riktlinjer för tävling under coronapandemin som klubbarna ska utgå ifrån för att kunna arrangera bra och säkra tävlingar.

Om ni har några frågor kring att arrangera tävlingar så hjälper vi er gärna med tips och råd!

/Tävlingsutskottet, tu@judo.se.

Publicerat av: Kristin Johansson.
Foto: Adobe Stock.