Nya utvecklingsgrupper för U21

Landslagschef Robert Eriksson har tillsammans med förbundstränare Johan Berg tagit ut nya utvecklingsgrupper inför vårsäsongen 2019. De aktiva som är uttagna har uppfyllt landslagets riktlinjer och kommer att ingå i den bruttotrupp som kommer att vara basen som landslagsledningen satsar på inför sommarens European Cup-tävlingar och höstens mästerskap. Nästa uppdatering av grupperna kommer att ske i slutet på maj och början på juni.

Utvecklingsgrupp U21 A

Alexander Dahlin, -60 kg, Frövi JK
Mark Johansson, -73 kg, Östersund JK
Tove Hansen, -63 kg, Kalmar BK

Utvecklingsgrupp U21

Emil Henriksson, -60 kg, Borås JK
Leon Svalberg, -60 kg, Stockholms JK
Alfred Hansson, -66 kg, Staffanstorp JK
Adam Christiansson, -66 kg, Göteborgs JK
Martin Söderberg, -73 kg, IK Södra
Pasha Pashaev, -73 kg, Stockholms JK
Noa Swanling, -73 kg, National JK
Leonidas Hytönen, -81 kg, IK Södra
Axel Oscarsson, -81 kg, LUGI
Noah Sundström, -81 kg, Kalmar BK
Noel Lagnelius, -81 kg, Borlänge JK
Markus Edlund, -81 kg, Göteborgs JK
Matilda Nilsson, -70 kg, Frövi JK
Gry Johnsson, -78 kg, Östersund JK

Landslagschef Robert Eriksson kommenterar:

Det är glädjande att vi har så många aktiva i U21 som håller en bra nivå och är villiga att satsa mot sommarens och höstens tävlingar. Vi kan även konstatera att vi har en liten generationsskiftning då vi har flera yngre aktiva som är födda 2001 och 2000 med i gruppen, vilket är positivt. Det kan förhoppningsvis leda till en ökad kontinuitet i de aktivas prestationer på sikt. För de lite äldre i U21-gruppen så gäller det nu att befästa sin position och få ett bra avslut på U21-tiden samt skapa förutsättningar för en övergång mot tävling på seniornivå som väntar för dem nästa år.

 

Skribent: Kristin Johansson.