Nu offentliggörs priserna till Judogalan 2019

Den 2 mars är det dags för 2019 års Judogala. Judogalan är en årlig tradition sedan 2014 och är svensk judos motsvarighet till Idrottsgalan. Under galan hyllas 2018 års främsta judoprestationer och priser delas i flera kategorier för lyfta fram de personer som stått för särskilt anmärkningsvärda prestationer.

De kategorier som priser delas ut i på Judogalan brukar variera, förutom Guldbältet till bästa kvinnliga respektive manliga judoka som alltid finns med bland priserna som delas ut. I år kommer priser att delas ut i följande kategorier:

  • Guldbältet till bästa kvinnliga judoka: Priset tilldelas den kvinna vars samlade prestationer under det gångna året meriterar henne till årets främsta kvinnliga judoka.
  • Guldbältet till bästa manliga judoka: Priset tilldelas den man vars samlade prestationer under det gångna året meriterar honom till årets främste manlige judoka.
  • Årets prestation: Tilldelas den person, par eller lag som utfört en eller flera särskilt imponerande eller enastående idrottsliga insatser utöver det vanliga eller förväntade.
  • Årets ledare: Priset tilldelas en eller flera judoledare som under det gångna året visat stort ledarskap både på och utanför judomattan och därigenom varit en förebild för både aktiva och andra ledare.
  • Årets klubb: Tilldelas den klubb som genom sitt arbete gjort betydande insatser för sina medlemmar. Klubben eller klubbens ledare ska även ha bidragit till svensk judos utveckling på distrikts- eller nationell nivå.
  • Årets Judoprofil: Priset tilldelas den eller de personer som under det gångna året, eller under en längre tid, gjort betydelsefulla insatser på klubb-, distrikts- eller nationell nivå. Personen eller personerna ska ha verkat utifrån judons värdegrund och därigenom varit en förebild/er för alla inom svensk judo.

Vinnarna utses av Svenska Judoförbundets styrelse och presenteras på Judogalan den 2 mars i Stockholm. Förutom priser i ovanstående kategorier kommer även andra utmärkelser att delas ut under kvällen. Dessa är fortfarande hemliga och presenteras först på själva galan.

Köp biljett (förlängd anmälningstid till 10 feb.)
Inbjudan och information
Läs mer om galan