Rapport från förbundsstyrelsemöte 18 juni

Den 18 juni genomförde förbundsstyrelsen sitt femte ordinarie möte för året och som vanligt stod flera viktiga punkter på dagordningen. Det var en blandning av informationsdelar, diskussioner och beslut som skulle hanteras. Ledamot i valberedningen deltog som observatör.

Några av de viktiga besluten som fattades under mötet var:

  • Fastställandet av gruppledare, ledamöter och uppdragsbeskrivningar för Svenska Judoförbundets olika arbetsgrupper.
  • Styrelsen fastställde även Arbetsgruppen för Domares förslag till reviderade domarbestämmelser.
  • Svenska Judoförbundet håller förnärvarande på att byta vår plattform från Google till Microsoft. Detta är en stor förändring som vi tror kommer att förbättra våra digitala arbetsflöden och kommunikationsmöjligheter.
  • En annan stor nyhet sedan senaste mötesrapporten är att arrangören för Svenska Mästerskapen (SM) 2025 har valts ut. Det är med stor glädje vi kan meddela att Wemmenhögs Judoklubb kommer att stå värd för detta prestigefyllda evenemang första helgen i februari. Vi ser fram emot ett fantastiskt mästerskap och är övertygade om att Wemmenhögs Judoklubb kommer att göra ett utmärkt jobb som arrangör.

Därutöver lyssnade styrelsen till Kent Andersson som redogjorde för förbundets ekonomi samt det ekonomiska läget i Judo4Balance Fallprevention Sverige AB.

Styrelsen blickar nu framåt mot en aktiv höst med många spännande aktiviteter och utmaningar. Men innan dess väntar OS i Paris, där våra stjärnor Tara och Marcus kommer att
representera Sverige. Vi håller också tummarna för att vi ska tilldelas Wildcard för Nicolina och/eller Oskar till Paralympics, besked kommer under vecka 29. Vi önskar dem all lycka och framgång i deras tävlingar.

/Gabriella Lörnbo, ledamot i förbundsstyrelsen

Tidigare rapporter från förbundsstyrelsens möten kan du läsa här>>

Publicerat av: Ulrika Lingslunde
Foto: Adobe Stock