Nordens första högskoleutbildade judotränare har tagit examen

Fredagen den 31 maj tog 20-talet judotränare Nordens första högskoleexamen i idrott och hälsa med inriktning judotränarskap vid Högskolan Dalarna.

Utbildningen är ett samarbete mellan Högskolan Dalarna och Svenska Judoförbundet med ambitionen att höja kompetensen hos svenska judotränare genom att kombinera de senaste vetenskapliga rönen med evidensbaserad judopraktik. Flera av de tränare som har gått utbildningen är även utbildare i Svensk Judo och/eller innehar andra roller i förbundet.

Med på kortet efter avslutningsceremoni var 15 av dessa nyexaminerade tränare, och Svenska Judoförbundets ordförande Kristiina Pekkola och vice ordförande Kent Andersson samt professor Michail Tonkonogi och kurspaketsansvarig Karin Strömqvist Bååthe.

Publicerat av: Kristin Johansson.