Vill du representera svensk judo i prideparaden i Stockholm?

Prideparaden i Stockholm arrangeras den 3 augusti 2024. Svenska Judoförbundet söker personer vill gå i paraden och representera svensk judo och visa att vår idrott är öppen och inkluderande för alla!

Alla representanter för svensk judo välkomnas att gå tillsammans med Riksidrottsförbundet och de andra idrottsförbunden för att representera hela svenska idrottsrörelsen. RF kommer tillsammans med RF-SISU Stockholm att ha lastbil med ljudanläggning i paraden den 3 augusti. Alla som går tillsammans med idrottsrörelsen får regnbågsfärgade armbindlar.

Att delta i prideparaden tillsammans med andra idrottare längs Stockholms gator är en härlig upplevelse och en fantastisk möjlighet att visa upp svensk judo för hundratusentals åskådare. Erfarenhet från tidigare parader har visat att det är extra publikfriande och peppande att ta på och med idrottsutrustning, visa upp sin idrott och att vara aktiv i paraden. Kan vi få se några judoka i judodräkt på årets parad?

Vill du gå i prideparaden i Stockholm 2024?
För att underlätta för de judoka som är intresserade av att delta, att komma i kontakt med varandra, har vi tagit fram ett intresseformulär. Anmäl ditt intresse senast söndag 19 maj. SJF förmedlar därefter kontaktuppgifterna till alla som anmält intresse så att ni själva kan planera vidare på egen hand.

Det går förstås utmärkt att vara med i paraden även om du inte hunnit anmäla ditt intresse före 19 maj. Ta i så fall kontakt med RF/SISUs representant.

Deltagande i paraden är helt ideellt. Svenska Judoförbundet kommer inte att ha några officiella representanter på plats utan det är ni som deltar på egen hand som tillsammans representerar vår fina sport.

Läs mer om Pride och om att gå med RF i Prideparaden på RFs webb.

Kontaktperson för Prideaktiviteterna på Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarna är Fredrik Carlson fredrik.carlson@rfsisu.se

Pridefestivaler runtom i Sverige

Genom att vi tillsammans engagerar oss i Pride och andra HBTQI aktiviteter över hela landet visar vi att svensk judo tar ansvar för och menar allvar med att vara trygg och inkluderande och erbjuda bra idrott. Idrott som välkomnar och är öppen för alla.

Svenska Judoförbundet uppmanar judoklubbar och enskilda judoka att ta tillfället i akt att representera judon vid dessa evenemang. Kontakta gärna RF-SISU i ditt distrikt för att höra om de anordnar något gemensamt för idrottsrörelsen, annars får ni gärna ta egna initiativ på er ort.

Vill du gå i Prideparaden i Göteborg? Den 15 juni pågår prideparaden i Göteborg under West Pride. RF-SISU Västra Götaland samlar idrottsrörelsen i denna parad. Läs mer om West Pride 2024

Skribent: Kristin Johansson.
Foto: Adobe Stock.