Tara Babulfath klar för OS – uttagen av SOK

Efter att ha vunnit VM-brons i Abu Dhabi för två veckor sedan blev Tara kvalificerad till OS i Paris i 48-kilosklassen i judo. Då återstod bara att bli uttagen av Sveriges Olympiska Kommitté (SOK) för att få delta vid spelen. Under torsdagen den 30 maj presenterade Sveriges Olympiska Kommitté ytterligare 6 namn som är klara för den svenska truppen. Bland dem fanns Tara Babulfath som nu alltså har fått den efterlängtade guldbiljetten av SOK och är officiellt med i den svenska truppen som ska få representera Sverige på OS i Paris!
– Tara är ett väldigt spännande framtidsnamn, men hon har visat att hon har kapacitet att utmana de bästa redan i sommar, säger Peter Reinebo i ett pressmeddelande från SOK.

Läs SOKs nyhet här.

Skribent: Kristin Johansson.
Foto: SOK.