Nordiska mästerskapen i judo avgörs i Sundsvall

25-26 maj arrangeras det Nordiska mästerskapet i judo på hemmaplan i Baldershallen i Sundsvall. Under två dagar tävlar cirka 550 judoka från Sverige, Norge, Finland, Danmark, Island, Färöarna och Åland om äran att få titulera sig nordisk mästare i judo. Årets mästerskap är extra speciellt eftersom vi firar 60-årsjubileum för Nordiska mästerskapen i Judo!

Med cirka 550 startande och över 100 coacher kommer NM 2024 att vara en av de största judo-händelserna i Norden i år. Deltagarna kommer att visa upp sina färdigheter och kämpa om äran att bli nordisk mästare. Detta är en unik möjlighet att se några av Nordens bästa judoka tävla på högsta nivå.

– Det är fantastisk roligt för oss som klubb och för Sundsvall som stad att få arrangera en tävling av den här storleken, säger Robin Neijman, huvudtränare för Judo Club Sundsvall.

Gratis att komma och heja

När domarna ropar ”Hajime!” (”börja” på japanska) kl. 9 på lördagen den 25 maj, börjar en helg med judo på toppnivå. De tävlande består av allt från ungdomar till veteraner. De yngsta är i femtonårsåldern och de äldsta har passerat 70. Det är gratis att besöka arrangemanget på Baldershallen under hela helgen.

Press och media

Vi välkomnar press och media att bevaka evenemanget. Det är en fantastisk möjlighet att se matcher på nära håll, intervjua deltagare och rapportera om deras historier. Nordiska Mästerskapen i Judo 2024 kommer att visa sporten när den är som bäst.

För ackreditering, vänligen kontakta Svenska Judoförbundets kommunikatör Kristin Johansson: kristin.johansson@judo.se, 076-172 56 32.

Varmt välkomna till Baldershallen i Sundsvall för en helg med spännande judo och en härlig idrottsgemenskap!

Foto: Emelie Cegrell.