Här är vinnarna av musikvideotävlingen

Efter en otroligt jämn omröstning står till slut Gävle Judo Club som segrare i musikvideotävlingen! Totalt har 472 röster inkommit (efter borttagning av dubblerade röster). Det var otroligt jämt i toppen. Gävle JC vann på 108 röster, strax före SPIF judo på 104 röster och Malmö Judoförening på 101 röster.

Det vinnande bidraget från Gävle JC var ett initiativ av framför allt de två frontfigurerna i filmen som stod för allt från manus, till regi och skådespeleri.

– Vilken grej för barnen som fixade musikvideon! De kommer bli så glada. Alla barnen älskar ju den här låten och vill alltid höra den på uppvärmningen och så. Och nu fick de chans att göra en musikvideo till den!, säger klubbens tränare Muffa Lundqvist.

Vinstpengarna på 5000 kr, tillsammans med de 3000 kronorna som klubben redan fått för att de deltog i tävlingen, kommer väl till nytta. Klubben har nyligen behövt flytta till en ny och mycket mindre lokal. Det innebär bland annat att klubbens intäkter kommer att minska då de inte kan ta in lika många nybörjare längre. Den nya lokalen ligger också i ett socioekomiskt blandat område, där de ekonomiska förutsättningarna kan skilja mycket mellan familjer.

– Vi har inte så mycket pengar i klubben så pengarna behövs. De två tjejerna som var frontfigurer i musikvideon kommer få vara med och bestämma lite mer vad pengarna ska läggas på. Det kommer bli ett bidrag till något läger eller någon tävling som klubben kan åka på tillsammans. Vinstpengarna kommer att möjliggöra för fler att följa med, säger Muffa Lundqvist.

Se Gävle Judo Clubs vinnande bidrag nedan. Samtliga bidrag i tävlingen hittar du i spellistan på Youtube.

Stort grattis till vinnarna Gävle JC och tack till alla deltagande klubbar!

Skribent: Kristin Johansson.