SM i judo 2024 – ännu ett rekordår!

Under helgen 3-4 februari fylldes läktarna i Arena Älvhögsborg i Trollhättan när Svenska mästerskapen i judo 2024 avgjordes. Förra årets svenska mästerskap slog rekord i antal deltagare – och årets deltagare var ännu större. Under helgen kom rekordmånga tävlande från hela landet till Trollhättan för att göra upp om medaljerna i ålderskategorierna U18, U21, senior och veteran.

Den stadiga trenden med ökat deltagande fortsätter. Förra årets SM hade fler deltagare än på många år med 355 deltagare. Årets deltagare var ännu fler med totalt 376 deltagare på årets SM fördelat i kategorierna U18, U21, senior och veteran. Det är det största antalet deltagare sedan 2017 när Svenska judoförbundet beslöt att slå ihop Svenska mästerskapen för de fyra ålderskategorierna (tidigare har de varit uppdelade på olika helger). Se deltagarstatistik här.

Det var även många som tog del av mästerskapen via Svenska Judoförbundets livesändningar som i år hade 17 931 visningar under de två SM-dagarna, vilket är en liten tillbakagång jämfört med förra året som hade 22 245 visningar.

SM 2024 arrangerades av Trollhättans Judoklubb och Bohuslän-Dalslands Judoförbund tillsammans med Svenska Judoförbundet. Senast SM arrangerade i Trollhättan var 2019. Var SM 2025 kommer att genomföras är ännu inte bestämt.

Resultat från SM i judo 2024

Samtliga resultat från SM 2024 finns att se här.

Bästa klubb blev Stockholms Judoklubb, följt av Frövi Judoklubb och IK Södra. Se hela listan här.

Bilder från SM 2024

Svenska Judoförbundet hade flera fotografer på plats under SM och det går bra att använda bilderna från dem. Innan du delar bilderna, läs igenom den här informationen. Observera att fotograf alltid ska anges där det är möjligt.

Bilderna från SM 2024 hittar du här.

Skribent: Kristin Johansson.
Foto: Magnus Nilsson.