Tävling: Gör musikvideo – få pengar till klubben

Svensk Judos egen låt Alla kan falla – Judolåten som finns på Spotify behöver en musikvideo! Var med i tävlingen där klubben skapar en musikvideo till en del av eller hela låten. De 10 första klubbarna som skickar in en video får 3000 kr och den slutgiltiga vinnaren får ytterligare 5000 kr – ett enkelt och roligt sätt att få extra pengar till klubbkassan! Sista dag att skicka in musikvideon är 31 januari 2024.

Tävlingen består i att skapa en eller flera musikvideor för hela eller delar av Alla kan falla – judolåten (läs mer nedan). Svenska Judoförbundet (SJF) vill att ni i klubbarna ska känna er fria i er kreativitet och få möjlighet att skapa era musikvideor utifrån klubbens och medlemmarnas egna idéer. Därför finns ingen begränsning i hur många personer som ska vara med i musikvideon eller vilka åldrar deltagarna ska ha – ung som gammal, tävlande som motionär – är lika välkomna.

Eftersom en klubb ofta består av olika träningsgrupper, som kanske vill göra varsina videor får varje klubb delta med obegränsat antal musikvideor. En klubb kan dock bara få deltagarbidraget (3000 kr) och vinstbidraget (5000 kr) en gång. Det innebär att ni som klubb maximalt kan få 8000 kr i bidrag, oavsett hur många musikvideor ni tävlar med.

Alla musikvideor kommer att presenteras på judo.se under februari och vinnarna utses genom en öppen omröstning. Bidraget med flest röster vinner tävlingen. Vinnaren presenteras under februari/mars 2024.

Svenska Judoförbundet hoppas med tävlingen att inspirera er i klubbarna att göra en rolig judorelaterad aktivitet ihop där ni aktivt får användning av Alla kan falla – judolåten. Kanske kan de inskickade bidragen slutligen resultera i en gemensam musikvideo till Alla kan falla – Judolåten?

Kortfattat om reglerna

• Tävlingen är en klubbtävling för alla klubbar anslutna till Svenska Judoförbundet.
• Ett tävlingsbidrag består av en musikvideo för någon eller några av följande tidssekvenser i Judolåten: 0.00-1.14 min, 1.10-2.12 min eller 2.12-3.25 min. Det går alltså lika bra att spela in en musikvideo för bara en eller två av tidsintervallen som att göra en musikvideo för hela låten.
• Kom ihåg att lägga till ljudet från Alla kan falla – Judolåten i er musikvideo. Låten finns som ljudfil här.
• Varje klubb får skicka in obegränsat antal musikvideor, men kan bara få bidrag och vinna med en video. Alla filmer är dock med i omröstningen.
• Vinnarna utses genom en öppen omröstning där alla som vill får rösta.
• Bidragen får inte publiceras innan Svenska Judoförbundet gjort den officiella publiceringen av bidragen.
• De 10 första klubbarna som skickar in en video får 3000 kr.
• Det tävlingsbidrag som får flest röster får ytterligare 5000 kr.
• Tävlingsbidragen ska skickas in klubbvis till info@judo.se senast den 31 januari 2024. Svenska Judoförbundet behöver få videon i hög upplösning. Använd därför till exempel gratisverktygen sprend.com eller wetransfer.com eller en länk till Google Drive eller Dropbox för att skicka filen. (Skicka även gärna med några bilder från inspelningen som vi kan använda i kommunikationen kring tävlingen till exempel på sociala medier – detta är frivilligt).
• Svenska Judoförbundet har rätt att diskvalificera bidrag som anses olämpliga, håller för låg kvalitet eller saknar relevant koppling till Alla kan falla – judolåten.
• Bidragen som skickas in kan komma att användas, som delar, eller i sin helhet för att marknadsföra svensk judo och dess verksamhet. Filmerna kan till exempel komma att synas i de kanaler som judoförbundet använder eller kan komma att använda, som exempelvis på sociala medier, hemsidan, i kampanjer, som del av en andra filmer m.m.
• Modellavtal ska skrivas med alla som är med i videon. Modellavtalet ska upprättas i två kopior; ett till den medverkande och ett till klubben. Klubben ansvarar för att avtal skrivs och för att spara sin kopia av kontraktet. För barn under 18 år krävs att målsmän skriver under blanketten. Modellavtalet finns både som pdf och docx och finns att ladda ner här.
• Uppdragsavtal ska tecknas mellan klubben och Svenska Judoförbundet. När klubben skickar in sitt bidrag ska även anges vem hos klubben som ska skriva på kontraktet och till vill vilken mejladress det ska skickas. Därefter skickar Svenska Judoförbundet ut uppdragsavtalet för e-signering till vederbörande. Uppdragsavtalet finns att läsa här.

Tips!

• Filmkvaliteten: Tänk på att filma i bra ljus och att filma med kvalitativ utrustning (modern och bra mobilkamera duger utmärkt).
• Skriv gärna modellavtal med samtliga medverkande innan ni börjar spela in så att ni vet att, framför allt alla barn, har godkänt att vara med.

Länk till Alla kan falla – judolåten på Spotify.

Lycka till i tävlingen! Vi ser fram emot att se alla era fina bidrag!

Skribent: Kristin Johansson.
Illustration: Jonas Norberg/YMR.