Världsjudodagen 2023 – ”Bjud med en vän”!

I mer än tio år har Internationella Judoförbundet anordnat World Judo Day. Dagen tillägnas judo och de värderingar som vår sport bidrar med i samhället. Temat för det första evenemanget 2011 var respekt och sedan dess har World Judo Day firats genom olika teman så som vänskap och natur.

Miljontals judoka över hela världen har kunnat identifiera sig med konceptet som kombinerar alla aspekter av judo, från träning för barn till tävlingar på elitnivå, inklusive kata, veteranjudo, parajudo och a-judo.

År 2023 firas World Judo Day, som alltid den 28 oktober, på födelsedagen för judons grundare, Jigoro Kano Shihan. Eftersom vi tror att fler och fler människor borde, åtminstone en gång i livet, ta på sig en judogi och gå upp på tatamin, är årets tema ”Bjud med en vän”.

Hur gör man?

Judoklubbar: Organisera träningen efter temat ”Ta med en vän”, antingen den officiella dagen den 28 oktober eller någon annan dag i närheten. Uppmuntra era medlemmar att bjuda in sina vänner, släktingar och bekanta att prova på judo tillsammans med medlemmen. Prata gärna på träningen om judon, dess historia och värderingar (artighet, mod, ärlighet, hederlighet, ödmjukhet, respekt, självkontroll och vänskap). 

De som kommer till träningen kommer att få se er passion för sporten och kanske även känna den själva. Vissa kommer att vilja fortsätta och lära sig mer, medan andra nöjer sig med att veta vad det är och att ha provat på det. Men kanske kommer även de att ta med sina barn till dojon en dag?

Låt oss synliggöra världsjudodagen tillsammans

Använd följande hashtags i era offentliga inlägg på sociala medier när ni pratar om Världsjudodagen: #WJD #WorldJudoDay #WJD2023 #BRINGAFRIENDTOJUDO #BringaFriend. 
Tagga gärna Internationella Judoförbundet och Svenska Judoförbundet.

Skicka även gärna information om vad ni gör direkt till IJF på media@ijf.org så kan de dela det på sina kommunikationsplattformar!

Via den här länken hittar ni världsjudodagens logotyper för i år samt diplom som kan delas ut till deltagarna.

Judo är inte bara en sport. Det är ett sätt att leva, en filosofi, och vad kan vara bättre än att dela allt detta med så många människor som möjligt? Så, bjud med en vän! 

Kontakt: info@judo.se