Lag- och kata-SM till Stockholm

Invigning av lag-SM 2021. Foto: Alf Tornberg.

Nu är det klart att lag- och kata-SM 2023 kommer att gå av stapeln den 9 december i Eriksdalshallen i Stockholm. Arrangör för mästerskapet är IK Södra, i samarbete med SPIF judo och Stockholms judoklubb. Förhoppningen är att det kommer bli ett stort och välbesökt arrangemang!

– Det är kul att vi har fått båda mästerskapen till Stockholm för det har varit en efterfrågan efter det. Eriksdalshallen ligger också centralt så vi hoppas förstås att det lockar stor publik med många tidigare judoka, nya nyfikna judoka, släkt och vänner och övrig publik, säger Ann Löf, chefstränare i IK Södra.

– Det känns också extra roligt att vi kan göra det här i samarbete mellan tre klubbar. Vi behöver göra fler saker tillsammans för att främja judon i Sverige, fortsätter Ann Löf.

Arbetsgruppen för tävlings ledamot Victor Allansson tror också på ett välbesökt mästerskap.

– Stockholm brukar dra många tävlande och mycket publik. Det är en bra samlingspunkt, för det är lätt för både de som kommer norrifrån och söderifrån att ta sig dit. Vi hoppas att det kan bli många som anmäler sig till både lag- och kata-SM.

Lisa Bergström och Petra Eriksson vid kata-SM 2021. Foto: Magnus Nilsson.

Skribent: Kristin Johansson.