Landslagslägret i Stockholm 2-4 juni

Under helgen den 2-4 juni höll landslaget ett läger för de kadetter (U18) som är uttagna till EM för kadetter i juni. Även de tränare på klubbarna som är involverade i kadetternas träning var inbjudna till lägret. Detta för att vidareutbilda dem och ge dem större kunskap och möjlighet att utvecklas i sin roll som tränare och coach och på så sätt kunna stötta sina kadetter på bästa sätt på hemmaplan.

Under fredagen hölls en träning hos Stockholms Judoklubb. Därefter följde en presentation av planen för kadetterna från Kalle Engström, som är nyanställd i landslagsorganisationen som ansvarig för fysisk prestationsutveckling.

Lördagsmorgonen inleddes med ett träningspass hos Stockholms Judoklubb. Under eftermiddagen hölls en workshop om styrke- och konditionsträning anpassad för kadetterna i gymmet hos IK Södra.

Lägret avslutades på söndagen med en öppen randori i landslagets regi, där alla i ålderskategorierna från U18 till senior med tävlingsambitioner var välkomna att delta. Under randorin höll landslagets Anna Bernholm ett pass om sin specialteknik Juji-gatame.

Skribent: Kristin Johansson.
Foto träningsbilder: Elvira Dragemark.
Foto gruppbild: Tomas Pehrson.