Joakim Dvärby blir ny verksamhetsutvecklare och utbildningskoordinator

Joakim Dvärby tillsammans med Svenska Judoförbundets generalsekreterare Ulrika Lingslunde. Foto: Mia Hermansson.

Svenska Judoförbundet fortsätter att utveckla och förändra organisationen för att kunna nå de högt uppsatta målen i Vision 2030. Nu anställs den tidigare landslagsjudokan Joakim Dvärby som verksamhetsutvecklare och utbildningskoordinator, med start den 1 augusti.

– Svensk judo ökar i både antal medlemmar och bredden på verksamhet. Vi är i stort behov av att ha en anställd resurs som koordinerar våra olika utbildningar samt initierar till utveckling av den befintliga verksamheten. Det var flera sökande till denna tjänst, vilket är oerhört glädjande! Att vi valde Joakim Dvärby är för att han har den kunskap och kompetens om Vision 2030 som krävs för att vi ska lyckas. Vi hoppas att övriga som sökte tjänsten kan tänka sig att jobba med andra uppdrag för oss framöver, säger Svenska Judoförbundets ordförande Kristiina Pekkola.

Joakim Dvärby var en del av det svenska landslaget under många år och har bland annat representerat Sverige på flera internationella mästerskap. När han avslutade elitkarriären anställdes han på Svenska Judoförbundet som förbundstränare på deltid 2021. Därefter klev han på rollen som projektledare för ON-projektet 2022. Projektet syftade till att hjälpa svenska judoklubbar att göra en omstart och nystart efter pandemin. Under hösten 2022 och våren 2023 har Joakim åkt runt i landet för att stötta klubbar i deras utvecklingsarbete arbetat för att främja samarbeten mellan klubbar, förbundet, RF-SISU och landslaget. Nu väntar nya utmaningar för Joakim i den kombinerade rollen som verksamhetsutvecklare och utbildningskoordinator.

Som verksamhetsutvecklare kommer Joakim, tillsammans med Svenska Judoförbundets generalsekreterare Ulrika Lingslunde, driva det operativa arbetet i riktning mot Vision 2030 och vara ett stöd för förbundsstyrelsen (fs) i det fortsatta strategiska utvecklingsarbetet. Joakim kommer vara ett stöd och en samarbetspartner till landslagsorganisationen, Svenska Judoförbundets arbetsgrupper och judodistriktsförbund i såväl deras strategiska som operativa arbete i riktning mot Vision 2030. Joakim blir också förbundets kontakt till våra nordiska-, europeiska- och internationella judoförbund.

Som utbildningskoordinator kommer Joakim Dvärby ha ett särskilt ansvar för utveckling av all utbildning i SJF:s regi och blir vår kontaktperson i utbildningsfrågor till SISU Idrottsutbildarna och kommer att samarbeta Svenska Judoförbundets utbildningskonsulent Klara Rönnebrand.

– Efter att ha följt Joakim på nära håll i rollen som projektledare för ON-projektet är det min övertygelse att vi med Joakim får en person som har mod att driva utveckling, delta i diskussioner från en saklig grund och en person som får saker att hända. Med Joakim får vi också en judoka med bred erfarenhet från sporten, ett redan etablerat nätverk och ett starkt engagemang för Svensk Judos utveckling och framgång, säger generalsekreterare Ulrika Lingslunde.

Joakim Dvärby ser fram emot den nya tjänsten och tror att de erfarenheter han samlat på sig under tiden inom Svenska Judoförbundet kommer att vara till nytta i den nya tjänsten.

– De senaste arton åren har jag verkat och levt inom Svenska Judoförbundet. Först som aktiv, därefter som förbundstränare och nu senast som projektledare för ON-projektet. Jag tror och hoppas att alla dessa erfarenheter kommer ge mig ett bredare perspektiv i den fortsatta utvecklingen av Svensk Judo – från norr till söder, för stora klubbar som små.

Joakim Dvärby föreläser för deltagarna under ON-helgen i Mellerud. Foto: Ulrika Lingslunde.
Joakim Dvärby var under många år med i det svenska landslaget i judo. Foto: Gabriela Sabau.

Skribent: Kristin Johansson.