NM i judo 2024 till Sundsvall

Nu är det klart att nästa års Nordiska mästerskap kommer gå av stapeln i Sundsvall den 25-26 maj! Det offentliggjordes under dagens nordiska möte som genomfördes i samband med NM i Drammen, Norge.

Enligt tradition och den löpande ordningen var det Sveriges tur att arrangera NM 2024. Arbetsgruppen för tävling har haft diskussioner med ett antal klubbar och valet föll tillslut på Judo Club Sundsvall och med Sundsvall som värdstad.

– Sundsvall firar 400-årsjubileum nästa år så då det passar extra bra att också förlägga NM där. Sundsvall har en modern och fin arena som passar bra för judo. Judo Club Sundsvall har också en bra organisation som har erfarenhet av att arrangera stora tävlingar så vi tror att det finns alla möjligheter för att Nordiska mästerskapen 2024 ska kunna blir ett riktigt bra arrangemang, säger Jeanette Vahlenberg, gruppledare i arbetsgruppen för tävling inom Svenska Judoförbundet.

Publicerat: 2023-05-13.
Skribent: Kristin Johansson.
Foto: Adobe Stock.