Två judoka nominerade till Svenska Parasportgalan 2023

Svensk Judos Mike Malmer och Nicolina Pernheim Goodrich är nominerade till Svenska Parasportgalan! Mike Malmer är nominerad i kategorin Årets prestation inom Special Olympics och Nicolina Pernheim Goodrich är nominerad i kategorin Årets kvinnliga idrottare. Svenska Parasportgalan går av stapeln den 5 maj 2023 i Göteborg.

Parasportförbundets motiveringar:

Mike Malmer, Västerås Judoklubb

Arbetet Mike Malmer gör för parasporten och Special Olympics är svårt att beskriva. Mike tar sig ständigt an nya utmaningar och med sin positiva inställning lyckas han både få personer, organisationer och andra aktörer att vilja utveckla idrott för personer med intellektuell funktionsnedsättning. I rollen som ambassadör för Special Olympics Sverige föreläser han, sprider glädje och lockar fler till föreningsidrotten. Inget är omöjligt när det gäller Mike.

Nicolina Pernheim Goodrich, Göteborgs Judoklubb

Efter en lång och framgångsrik karriär fortsätter Nicolina Pernheim Goodrich att visa att hon är en av de bästa i världen i sin klass. I september tog hon EM-guld i överlägsen stil, vilket var hennes fjärde EM-guld i hittills i karriären.

Alla priser och nomineringar hittar du här.

Mer om Parasportgalan samt tidigare års nominerade och vinnare hittar du här.

Skribent: Kristin Johansson.
Foto: Parasport Sverige och Karl Nilsson / Sveriges Paralympiska Komittée