Så gick det vid lag-SM 2022

Frövi Judoklubbs damlag (i vitt) blev historiska när de vann sitt sjätte lag-SM-guld i rad. Foto: Alf Tornberg.

2022 års lag-SM gick av stapeln den 10 december i Lindesberg Arena. Totalt deltog 14 lag, varav 6 damlag och 8 herrlag. Vinnare på damsidan blev Frövi Judoklubb för sjätte året i rad, vilket var nytt rekord. På herrsidan var det Stockholms Judoklubb som fick kliva högst upp på prispallen, för andra gången någonsin.

Damer

I damernas final ställdes hemmalaget Frövi judoklubb mot Spif judos damer. Efter samtliga matcher stod till slut Frövi judoklubb som segrare. Frövis damlag blev därmed historiska genom att ta hem sitt sjätte raka lag-SM-guld; 2016, 2017, 2018, 2019, 2021 och 2022 (2020 var lag-SM inställt p.g.a. pandemin). Tidigare har ett fåtal herr- och damlag vunnit fem lag-SM i rad, men det här är alltså första gången ett lag vinner sex gånger i rad. Samtliga i det vinnande laget går eller har gått på Riksidrottsgymnasiet i Lindesberg och tillhör Frövi Judoklubb.

Frövis vinnande lag bestod av:

Isabella Gahzinour Eriksson -57 kg
Ella Andersson -63 kg
Anna Bernholm -70/+70 kg
Ingrid Nilsson -70/+70 kg
Lina Matérne +70 kg

Reserver

Matilda Nilsson
Alma Alenback

Resultat damer, lag-SM 2022

1. Frövi Judoklubb
2. Spif Judo
3. Stockhoms Judoklubb
3. IKVM

Herrar

I herrarnas final blev det derby mellan Stockholmsklubbarna Spif judo och Stockholms judoklubb. Där var det till slut det unga laget från Stockholms judoklubb som drog det längsta strået och vann guldet. Årets guld var Stockholms judoklubbs andra lag-SM-guld någonsin. Det första var 1984.

Stockholms Judoklubbs vinnande lag bestod av:

Oskar Jaskari -66 kg
Ville Mattsson -73 kg
Heydar Pashaev -81 kg
Pelle Mattsson -90 kg
Emil Mattsson +90 kg

Stockholms judoklubb hade inga reserver.

Resultat herrar, lag-SM 2022

1. Stockholms Judoklubb
2. Spif Judo
3. Lindome Judoklubb
3. IK Södra

Bilder från lag-SM

I den här mappen kommer du kunna hitta bilder från lag-SM 2022. Bilderna kommer att läggas upp efterhand de kommande dagarna. Det går bra att använda bilderna på t ex klubbens hemsida, i sociala medier osv. Kom ihåg att ange fotograf Alf Tornberg om du använder bilderna.

Foto: Alf Tornberg.

Stort tack Frövi Judoklubb för ett väl genomfört mästerskap!

Skribent: Kristin Johansson.