De tävlar för Sverige på U21- och U18-VM

Ingrid Nilsson (i vitt) kammade nyligen hem guldet vid Europaungdoms-OS i Slovakien. Nu har hon chans att ta en ny internationell medalj, den här gången vid U18-VM i Sarajevo. Foto: Carlos Ferreira.

Nu presenteras de aktiva som ska representera Sverige på U18-VM och U21-VM i augusti. Bland de uttagna hittar vi bland annat den nyblivna guldmedaljören från Europaungdoms-OS, Ingrid Nilsson, och den regerande europamästaren i U18, Tara Babulfath.

Augusti blir en händelserik månad för Svensk Judos del med två stora mästerskap, U18-VM och U21-VM. Först ut är U21-VM som går av stapeln i Guayaquil, Ecuador, den 10–13 augusti. Två veckor senare, den 24–27 augusti, är det dags för U18-VM i Sarajevo, Bosnien och Hercegovina. Sverige kommer ställa upp med fyra aktiva till vartdera mästerskapet.

Uttagna till U21-VM 

Tova Granberg, -57 kg, JK Aktiv

Olle Hermodsson, -73 kg, Staffanstorps JK

Karl Bååthe, -90 kg, IK Södra Judo

Lukas Roswall, -100 kg, Lidköpings BK

Viktor Carlsson, coach 

Det är en lovande trupp som åker till U21-VM i Guayaquil. Samtliga i truppen har presterat på en bra och jämn nivå under vårens och sommarens europacuptävlingar, där alla har tagit sig till medaljmatch.

Det ska bli spännande att se hur de aktiva står sig på den absolut högsta nivån i U21. Förhoppningsvis får de ett bra avstamp på U21-VM mot framtida utmaningar både i U21 och senior, säger landslagschef Robert Eriksson. 

Uttagna till U18-VM 

Tara Babalfath, -48 kg, Stockholms JK 

Ingrid Nilsson, -70 kg, Frövi JK 

Alexander Mårlöv, -55 kg, Stockholms JK 

Alfred Velut, -90 kg, LUGI JK

Sally Conway, Coach 

Det är en meriterad och stark trupp som åker till U18-VM i Sarajevo. Samtliga har stått på prispallen på europacuptävlingar två av dem är regerande internationella mästare. Landslagschef Robert Eriksson tror mycket på den svenska truppen.

Tara kommer till VM som regerande europamästare och Ingrid som nybliven vinnare av ungdoms-OS (EYOF). Det kommer att bli väldigt nyttiga erfarenheter för dem alla att få tävla mot de absolut bästa i världen och förhoppningsvis kommer vi att få se fina prestationer och framskjutna placeringar. 

Båda mästerskapen går att följa live på live.ijf.org.

Skribent: Kristin Johansson.