Ekonomiassistent och idrottsadministratör till Svenska Judoförbundet

Svensk Judo har det senaste årtiondet ökat antalet medlemmar med 50 % och ambitionerna i det nya strategiska programmet ”Vision 2030” är ännu högre. Därför söker Svenska Judoförbundet en kombinerad tjänst som ekonomiassistent och idrottsadministratör till vårt kontor i Uppsala.

Dina arbetsuppgifter

I rollen som ekonomiassistent och idrottsadministratör kommer du arbeta varierat och brett inom ekonomi och administration med en jämn men varierande fördelning mellan områdena. Arbetet innefattar löpande bokföring för såväl ideell organisation som aktiebolag och stiftelse. Det innefattar även administrativa uppgifter som hantering av vårt nationella tävlingssystem, anmälningar till internationella tävlingar och administrativa uppgifter till stöd för våra judoklubbar och förbundets olika verksamheter.

Vem söker vi?
Vi söker dig som gillar administration och är van att arbeta mot deadlines. Du vill vara med att skapa struktur och säkerställa genomförande. Samtidigt behöver du vara flexibel och svara upp till den service som klubbar, ledare och medlemmar efterfrågar.

Som ekonomiassistent krävs en grundläggande utbildning i företagsekonomi och redovisning, erfarenhet av Vismas mjukvara gör din introduktion smidig. Du måste ha mångårig arbetslivserfarenhet som ekonomiassistent eller liknande arbete med ekonomiskt ansvar. Tidigare erfarenheter av bokslutsarbete och löneadministration är meriterande.

Som idrottsadministratör är du mångsidig, har god IT-vana från olika system och särskilt i Office-miljö. Du uttrycker dig väl i både tal och skrift på både svenska och engelska och samarbetar väl med andra oavsett vad uppgiften handlar om. Tidigare arbete i ideell sektor är meriterande.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att trivas och passa i rollen måste du vara mycket strukturerad och noggrann. Du måste kunna arbeta självständigt med dina uppgifter och samarbeta med andra i gemensamma uppgifter och om du stimuleras av att hjälpa såväl kollegor som ideellt engagerade och medlemsföreningar är du rätt person för jobbet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Löpande ekonomihantering
  • Löneadministration
  • Bokslutsarbete
  • Klubbrelaterad administration
  • Administration kring vårt tävlingssystem
  • Anmälningar till internationella tävlingar
  • Diverse kontorsgöromål
  • Bokningar av hotell, resor och konferenser

Hur är det att jobba på Svenska Judoförbundet?
Hos oss får du jobba i ett ambitiöst idrottsförbund i stark utveckling, och i en kreativ arbetsmiljö. På vårt kontor i Uppsala arbetar fem personer som hjälper varandra. Du kommer ha ett nära samarbete med förbundets generalsekreterare samt förbundets kassör.

Vi lägger stor vikt vid judons värdegrund som präglar vår kultur, den innebär bland annat att vi möter varandra med artighet, respekt, ödmjukhet och ärlighet. Mod och hederlighet är också centrala begrepp hos oss.

Ansökan och mer information:

Tillträde: 1 juni 2022 eller enligt överenskommelse.

Lön: Enligt överenskommelse.

Arbetsplats: Vårt kontor i Uppsala.

Varaktighet, arbetstid: Tillsvidareanställning på heltid (100%) med en provanställning på sex månader. Anställningen kommer ibland att kräva tillgänglighet på kvällar och helger.

Tillämpat kollektivavtal: Arbetsgivaralliansen och Unionen.

Ansökan: CV och personligt brev skickas per e-post till Svenska Judoförbundets generalsekreterare Ulrika Lingslunde, ulrika.lingslunde@judo.se.

Sista ansökningsdag: 29 maj 2022. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas tidigare.

Vid frågor om tjänsten: Ulrika Lingslunde, Svenska Judoförbundets generalsekreterare, ulrika.lingslunde@judo.se, 018-410 40 61.

Välkommen med din ansökan!

Vi avböjer extern hjälp med rekryteringen och vi har ingen möjlighet att ta emot praktikanter.

Foto: SJF