Första uttagningen av landslagsgrupperna

Ida Eriksson tar en plats i landslaget efter stabila insatser under hösten 2021 och våren 2022. Foto: Emanuele Di Feliciantonio.

Coronapandemin i början på 2022 stoppade en stor del av landslagsverksamheten vilket gjorde att den första uttagningen till landslagsgrupperna blev uppskjuten, men nu kan äntligen den första uttagningen presenteras. I den här uttagningen ligger fokus på Svensk Judos tre landslag, samt en första uttagning av utvecklingsgrupp U18.

Det är glädjande att se att det i U18 och U21 har gjorts flera fina insatser och resultat, vilket är lovande för framtiden. I senior tar Ida Eriksson en plats landslagstruppen efter att ha visat flera stabila insatser under hösten 2021 och våren 2022, säger Robert Eriksson, High Performance Director.

Uttagna

Landslag (senior)

Anna Bernholm , -70 kg, Frövi JK
Ida Eriksson, -70 kg, Frövi JK
Tommy Macias, -81 kg, Saltsjö JK

Landslag parajudo (senior)

Nicolina Pernheim, -70 kg, J1, Göteborgs JK
Oscar Widegren, -90 kg, J1, Ekerö JK

Landslag U21

Tova Granberg, -57 kg, JK Aktiv
Olof Hermodsson, -66 kg, Staffanstorps JK
Pelle Mattsson, -81 kg, Stockholms JK
Kalle Bååthe, -90 kg, IK Södra Judo
Lukas Roswall, -100 kg, Lidköpings BK

Utvecklingsgrupp U18

Tara Babulfath, Stockholms JK                
Ingrid Nilsson, Frövi JK
Alexander Mårlöv, Stockholms JK
Alfred Velut, LUGI JK

Nästa uttagning

Uttagning till de tre utvecklingsgrupperna, senior, U21 och U18, kommer att presenteras längre fram i vår.

Inom kort så kommer vi att göra nästa uttagning och då med fokus på aktiva i de olika utvecklingsgrupperna för U18, U21 och senior. I det hela sammantaget så börjar vi återgå en mer normal verksamhet där vi har börjat bygga upp grupper och individer med siktet inställt mot Paris 2024 men framför allt mot Los Angeles 2028, säger Robert Eriksson.

Skribent: Kristin Johansson.