Tävlingsarrangörer sökes till ”Utvecklingstävling + läger” för U15 och U18


”Utvecklingstävlingar + läger” för U15 och U18 är ett nytt judoevent som tagits fram i samverkan mellan landslagsorganisationen och Tävlingsutskottet. I korthet är det en helg som börjar med en tävlingsdag och följs upp av en träningsdag. Under 2022 kommer tre sådana event att genomföras i norra-, västra-, och södra zonen/regionen, en på våren och två på hösten.

Syftet med helgerna med utvecklingstävling + läger är att skapa fler och bättre tillfällen för de aktiva att visa sin judo och sin ambition vid både tävling och träning för landslagsledarna. Helgerna ger också landslagsledarena bättre möjligheter att fånga upp talanger i svensk judo och rekrytera aktiva till utvecklingsgrupperna i landslagsorganisationen.

Ansök om att bli arrangör av utvecklingstävling

Nu söker Svenska Judoförbundet klubbar som vill arrangera evenemangen i respektive zon/region. Vi söker i första hand klubbar som vanligtvis inte brukar arrangera större tävlingar. Därför står Tävlingsutskottet för en stor del av tävlingsadministrationen och landslagsledningen för träningen. Arrangerande klubb ansvarar i första hand för att sköta de lokala delarna såsom lokal, funktionärer, mat och boende och får i gengäld ta in hela anmälningsavgiften (300 kronor per tävlande).

Läs mer om konceptet och hur du ansöker här.

Sista ansökningsdag är 15 december 2021 för vårens tävling och 4 mars 2022 för höstens tävlingar.
Välkommen med er ansökan!

Vid frågor vänligen kontakta tu@judo.se

Foto: Alf Tornberg.
Skribent: Kristin Johansson.