Svenska Judoförbundet får pris för samverkan inom forskning och idrottsutveckling

Kontorpersonal lär sig falla rätt genom det beforskade fallträningsprogrammet Judo4Balance. Nu prisas Svenska Judoförbundet för samarbetet med Högskolan Dalarna kring bland annat forskningen på träningsprogrammet. Foto: Lars Clason/YMR.

I samband med den akademiska högtiden den 26 november promoverar Högskolan Dalarna hedersdoktor och delar ut alumn- och samverkanspris. Svenska Judoförbundet är en av pristagarna och får ta emot det externa samverkanspriset för kraftfull samverkan med Högskolan Dalarna som flyttat fram forskningsfältet. Samverkan mellan Svenska Judoförbundet och Högskolan Dalarna avser bland annat forskningen kring det fallpreventiva träningsprogrammet Judo4Balance som verktyg för att förebygga fallolyckor i samhället samt framtagandet av det nya högskoleprogrammet för att bli professionell judotränare.

Ur Högskolan Dalarnas pressmeddelande:

”Judoförbundet har visat på den kraft som finns i samverkan mellan samhällsaktörer och akademin, och betydelsen av att arbeta tillsammans för ett fortsatt gott samhälle.

Svenska Judoförbundet har tillsammans med Högskolan Dalarna på ett föredömligt sätt tagit fram nya modeller för samverkan mellan idrottsrörelsen och akademin. Det har lett till ny kunskap som både har utvecklat idrottsrörelsen och flyttat fram forskningsfältet.”

Läs mer i pressmeddelandet från Högskolan Dalarna.

Skribent: Kristin Johansson.