Projektledare till Svenska Judoförbundet

Svenska Judoförbundet söker en projektledare till projektet omstart/nystart för att driva arbetet med att utveckla, stötta och inspirera klubbar och distrikt under återstarten av verksamheten efter pandemin.  Tjänsten är en visstidsanställning på heltid (100%) fram till 30 juni 2022, men med chans till förlängning. Sista ansökningsdag är 7 november.

Om projektet

Svensk Judo, med våra idag drygt 160 klubbar och 20 000 medlemmar, kraftsamlar för återstarten efter pandemin. Med det nya projektet omstart/nystart är ambitionen att vända krisen till en möjlighet till utveckling och en återstart mot en ännu bättre verksamhet och med en större mångfald än tidigare. Projektet ska bidra till att ge inspiration, kunskap och tillfälle för erfarenhetsutbyte till både ny och gammal verksamhet på såväl klubb- som distriktsnivå, för att behålla och återrekrytera så många medlemmar som möjligt.

Projektet ska också initiera ökad nyrekryteringen inom särskilda målgrupper och bidra till att den positiva medlemsutveckling som svensk judo haft de senaste åtta åren fortsätter.

Som projektledare för vårt omstart/nystart-projekt förväntas du utveckla, driva och arbeta med såväl strategisk utveckling som samordning och genomförande av aktiviteter.

Vem söker vi?

Vi söker dig som har erfarenhet av att leda utvecklingsprojekt. Erfarenhet från ideella organisationer och ett stort kontaktnät inom svensk judo är en stor fördel. Du är en god kommunikatör och kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Du är van att dokumentera såväl ditt eget arbete som de aktiviteter som genomförs i projektet. Du har sannolikt en eftergymnasial utbildning inom sport management, ledarskap, projektledning eller liknande.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och för att trivas och passa i rollen som projektledare är det viktigt att du är utvecklings- och lösningsorienterad och tycker om att arbeta mot uppsatta mål. I din roll som projektledare har du en god förmåga att skapa delaktighet och engagemang och är samarbetsvillig.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Utveckla och processleda våra klubbar i linje med Svenska Judoförbundets vision 2030, särskilt inriktat på träning för barn och unga och program för föreningsutveckling för klubbledare.
  • Stötta klubbar kring skolsamverkan samt initiera särskilda insatser för mindre klubbar på mindre orter.
  • Organisera och prioritera aktiviteter på ett effektfullt sätt genom att sätta upp och hålla tidsramar.
Hur är det att jobba på Svenska Judoförbundet

Hos oss får du jobba i ett ambitiöst idrottsförbund i stark utveckling, och i en kreativ arbetsmiljö.

Vi lägger stor vikt vid judons värdegrund som är densamma oavsett var i världen du än befinner dig och som präglar vår kultur. Den innebär bland annat att vi möter varandra med artighet, respekt, ödmjukhet och ärlighet. Mod och hederlighet är också centrala begrepp hos oss.

För att bidra till vår kultur, utveckla verksamheten och för att trivas värdesätts förmågor kring flexibilitet, initiativrikedom och samarbete.

Ansökan och mer information:

Tillträde: 1 januari 2022 eller enligt överenskommelse.

Lön: Enligt överenskommelse.

Arbetsplats: Flexibelt. Vi har kontor i Uppsala, Stockholm och Malmö som du kan välja att ha som arbetsplats, men arbete från ”hemmakontor” är också möjligt. Projektet kommer att innebära resor inom landet, vilket innebär att körkort och tillgång till bil är ett krav.

Varaktighet, arbetstid: Visstidsanställning på heltid (100%), i första hand till 2022-06-30 men med stor sannolikhet kommer projektet förlängas till 2022-12-31 eller ytterligare därefter. En del av arbetstiden kommer att vara förlagd till kvällar och helger.

Tillämpat kollektivavtal: Arbetsgivaralliansen och Unionen.

Ansökan: CV och personligt brev skickas per e-post till Svenska Judoförbundets generalsekreterare Ulrika Lingslunde, ulrika.lingslunde@judo.se.

Sista ansökningsdag: 7 november 2021.

Vid frågor om tjänsten: Ulrika Lingslunde, Svenska Judoförbundets generalsekreterare, ulrika.lingslunde@judo.se, 073-989 91 62.

Välkommen med din ansökan!

(Vi avböjer extern hjälp med rekryteringen.)