Björn Nyberg domare på Grand Slam i Paris

Björn Nyberg i svart kostym framför en roll-up för Paris Grand Slam.

Foto: Olivier Desroses.

För första gången på över 10 år har Sverige haft en domare på IJF World Judo Tour. Under helgen 16-17 oktober fick Björn Nyberg möjlighet att döma på den prestigefyllda tävlingen Paris Grand Slam efter att ha blivit uttagen av IJF – en oförglömlig upplevelse för den svenske domaren.

Det var otrolig stämning med ett par tusen på läktarna och flertalet regerande och före detta världsmästare som tävlade. Nivån var oerhört hög rakt igenom och det gav verkligen mersmak, säger Björn Nyberg.

Nästa tävling för Björns del är EM för mixade lag i Ryssland i slutet av november, dit EJU har tagit ut honom. Vi önskar honom stort lycka till!

Björn Nyberg dömer en match under Paris Grand Slam 2021. Foto: Isabelle Geiger.
Domarna vid Paris Grand Slam 2021. Foto: IJF.