Anna Bernholm utslagen ur OS trots dominans

Anna Bernholm i vit judodräkt ser bestämd ut. Landslagschef Robert Eriksson går bakom.

Det blev ett snöpligt slut på OS-resan för Anna Bernholm i andra omgången mot juniorvärldsmästarinnan från 2018, Alice Bellandi från Italien. En match som Bernholm dominerade men där italienskan, i slutsekunderna av ordinarie tid, lyckades kasta Bernholm och ta hem segern. Därmed är Anna Bernholm utslagen ur sitt första OS.

Anna Bernholm inledde dagen med en övertygande vinst mot Nihel Landolsi från Tunisien genom fasthållning.

I andra matchen ställdes hon mot juniorvärldsmästarinnan från 2018, Alice Bellandi från Italien. De två hade mötts tre gånger tidigare, där Bernholm vunnit samtliga möten – det senaste i maj i år, i comebacken efter Bernholms långa skadeuppehåll.

Det var en stark Anna Bernholm som styrde och ställde i matchen och gjorde flera attacker som italienskan fick försvara sig emot, men utan att lyckas ta poäng. Det var istället Bellandi som till slut drog det längsta strået när hon i slutsekunderna av ordinarie tid lyckades få Bernholm ur balans och kasta henne i mattan och med minsta möjliga marginal ta hem segern. En snöplig förlust för Bernholm som innebär att hon är utslagen ur OS i Tokyo.

Nu står Sveriges sista OS-hopp i judo till Marcus Nyman som också tävlar idag.

Skribent: Kristin Johansson.
Foto: Emanuele Di Feliciantonio.