Tufft motstånd på VM för Robin Pacek

Robin Pacek (i blått) mot världsfyran Tato Grigalashvili från Georgien. Foto: Emanuele Di Feliciantonio.

En vinst och en förlust blev resultatet för Robin Pacek på årets VM i Budapest. För Pacek som ännu inte är uttagen till OS är läget fortfarande oklart om han lyckas kvala in till sitt andra olympiska spel. Besked väntas komma under nästa vecka.

Robin Pacek inledde mästerskapet bra mot Joshter Andrew från Guam – en match som svensken tämligen enkelt vann genom fasthållning. I den andra matchen fick Pacek istället tuffast möjliga motstånd i form av världsfyran Tato Grigalashvili från Georgien. Även om Pacek kämpade på bra och gjorde flera attackförsök var Grigalashvili den starkare av de två och gick segrande ur matchen. I skrivande stund är Grigalashvili vidare till final.

Robin Pacek ännu inte klar för OS

VM i Budapest är den sista kvaltävlingen till OS i Tokyo. För Robin Pacek som ännu inte är uttagen till OS-truppen kan poängen från VM bli helt avgörande. Inför VM låg Pacek på en osäker kvotplats till OS. Besked om Robin Pacek klarar kvalgränsen och om han blir uttagen av SOK till den svenska OS-truppen beräknas komma nästa vecka.

Fortsatta medaljchanser för Sverige på VM

VM fortsätter för svensk del under veckan. I morgon torsdag tävlar Marcus Nyman, -90 kg, och på fredag tävlar Joakim Dvärby, -100 kg.

Tävlingen går att följa live på live.ijf.org.

Skribent: Kristin Johansson.