Joakim Dvärby, utslagen i tredje omgången på VM

Det blev en lovande inledning på VM med två matchvinster för Joakim Dvärby i -100 kg. Sedan tog det stopp för honom i tredje omgången. Nu väntar besked på om Dvärbys kvalpoäng kommer räcka till en OS-plats.

Joakim Dvärby imponerade stort med två klara segrar i de första omgångarna på VM-mattan i Budapest. Första matchen, mot ungraren Veg Zsombor, vann Joakim snabbt på ippon efter ett kast 35 sekunder in i matchen. I andra rundan ställdes han mot Daniel Dichev, Bulgarien, där Dvärby lyckades med ett armlås och bulgaren fick ge sig. Tyvärr blev ryske världstian Arman Adamian för svårt motstånd i tredje omgången, steget före kvartsfinal, och därmed var VM slut för Dvärbys del.

VM i Budapest var den sista kvaltävlingen till OS i Tokyo. Inför tävligen låg Dvärby under OS-kvalgränsen. Nu blir det några dagars väntan på besked om det blir någon OS-plats för Joakim. Det officiella beskedet från Internationella Judoförbundet kring rankingen och OS-platserna kommer på onsdag kl 18.00.

Foto: Gabriela Sabau
Publicerat av: Klara Rönnebrand