SM 2021 ställs in

Förbundsstyrelsen har på rekommendation från Tävlingsutskottet och arrangerande klubb valt att ställa in årets individuella SM som skulle ha genomförts i Stockholm 5-6 juni. SM 2022 kommer att arrangeras i Stockholm i februari.

TU har diskuterat olika alternativ tillsammans med arrangören och kommit fram till att det här är det enda rätta. Vi har hela tiden haft som linje att vi ska genomföra mästerskapet med så lika sportsliga villkor som möjligt. När huvuddelen av deltagarna inte har tävlat sedan SM 2020 i Malmö känns det här beslutet som det enda rätta, säger Tävlingsutskottets ordförande Lasse Johansson.

Vi ser nu fram emot en intensiv tävlingshöst så att alla kan komma igång och vara förberedda inför kommande mästerskap. Vi vill också slå ett slag för att vi genomför SM-tävlingar första helgen i december, Lag-SM, Mixlag-SM och Kata-SM, som arrangeras av Wemmenhögs Judoklubb, fortsätter Johansson.

Publicerat av: Kristin Johansson.
Foto: Magnus Nilsson.