Sveriges trupp till Grand Slam i Tbilisi

Joakim Dvärby (i vitt) ligger på en osäker kvotplats och behöver fler poäng för att säkra sin plats till OS i Tokyo. Foto: Gabriela Sabau.

Nu börjar det dra ihop sig till slutspurt i judons OS-kval. Till helgen reser Sverige med en liten trupp, bestående av Marcus Nyman och Joakim Dvärby, till Tbilisi i Georgien för att tävla om nya OS-kvalpoäng.

Marcus Nyman, -90 kg, som gjorde comeback inför OS i Tokyo, ligger i dagsläget på kvalplats till OS, men i den nedre delen av kvallistan och behöver fler poäng för att säkra sin position och trygga kvalplatsen till sitt tredje OS.

Joakim Dvärby, -100 kg, ligger precis utanför direktkvalplatserna, men innehar den sista kontinentalkvotplatsen. Det är en mycket osäker position som snabbt kan ändras. För Dvärby som jagar en biljett till sitt första OS är varje poäng viktig. En bra placering kan vara det som avgör om han får åka till OS eller inte.

Svenskarnas tävlingsdagar

Både Marcus Nyman och Joakim Dvärby tävlar söndag 28 mars.
Tävlingen går att följa live på https://live.ijf.org/.

Återstående tävlingar

1-3 april, Grand Slam, Antalya
16-18 april, EM, Lissabon
5-7 maj, Grand Slam, Kazan
6-13 juni, VM, Budapest

Skribent: Kristin Johansson.