Tommy Macias femma på Grand Slam i Tel Aviv

Arkivbild: Tommy Macias under EM 2020. Foto: Carlos Ferreira.

Tommy Macias slutar femma på årets första Grand Slam-tävling efter fem tuffa matcher.

Tommy Macias inledde Grand Slam i Tel Aviv med två raka segrar, först mot Boynazarow från Uzbekistan och därefter mot Smagulov från Kazakstan.

I kvartsfinalen ställdes Macias mot OS-guldmedaljören från 2012 och tillika OS-bronsmedaljören från 2016 Lasha Shavdatuashvili från Georgien. Det blev en lång och jämn match som gick till golden score, där Shavdatuashvili tillslut fick in ett kast på Macias som gav honom segern.

I återkvalet fick Macias möta tysken Wandtke. En stark judoka som Macias haft svårt mot tidigare. Det blev en jämn match som Tommy tog hem genom ett armlås. Segern i återkvalet innebar att Tommy Macias var klar för match om bronset.

I bronsmatchen stod Georgien återigen för motståndet, den här gången genom Nugzari Tatalashvili, som tidigare tävlat i -81 kg. Macias bjöd på bra judo i en jämn match med många attacker från båda motståndarna. Matchen började bra för Macias som tog den första poängen efter att ha kastat Tatalashvili på en wazari (halv poäng). Därefter var det Tatalashvilis tur som genom en fotteknik fick Macias ur balans och ner i mattan och det stod lika. Tatalashvili drog sedan det längsta strået när han när han kontrade Macias och vann på ippon och tog därmed hem bronset. En väl genomförd turnering av Tommy Macias som slutade på en hedersam femteplats.

I morgon fortsätter Grand Slam i Tel Aviv för Sveriges del med Marcus Nyman i -90 kg och Joakim Dvärby i -100 kg. Grundomgången startar kl. 09.30 och finalpasset kl. 16.00. Tävlingen går att följa live på https://live.ijf.org/.