En medaljmatch och jakten på OS-biljetter fortsätter

Tommy Macias mot Nugzari Tatalashvili från Georgien i bronsmatchen på Grand Slam Tel Aviv. Foto: Gabriela Sabau.

När Grand Slam i Tel Aviv summeras kan vi räkna in en bronsmedaljmatch för världstian och redan OS-klara Tommy Macias som bästa resultat. För övriga fortsätter den stenhårda kampen om OS-biljetten.

Sedan den internationella touren drog igång igen i oktober har Tommy Macias, -73 kg, nått medaljmatch i tre av fyra turneringar, där EM-bronset i november glänser mest.

Marcus Nyman i -90 kg lyckades i helgen inte nå lika långt som förra året i Tel Aviv då han nådde en medaljmatch. Idag fick han det inte att stämma och det blev en tidig förlust. Medaljmatchen i Ungern i oktober är hans toppresultat sedan omstarten. Dubble olympiern Nyman, som nådde medaljmatch i OS i Rio de Janeiro, är 18:e man på världsrankningen och har en OS-plats i det mycket jämna kvalet.

Joakim Dvärby i -100 kg förlorade mycket snöpligt sin första match idag. Dvärby har inte fått till det sedan omstarten, men har idag den allra sista platsen in i OS i kvalet.     

Av de som inte var med i helgen är rehabiliterande Anna Bernholm OS-klar i -70 kg, medan Robin Pacek, -81 kg, har en av de sista OS-platserna.

Med sex turneringar kvar av OS-kvalet som avslutas med VM i juni, blir det en intensiv kamp om OS-biljetterna för Nyman, Dvärby och Pacek under våren.

Skribent: Christer Löfgren.
Publicerat av: Kristin Johansson.