Svenska Judoförbundet söker ekonomiassistent (deltid)

Svenska Judoförbundet (SJF) är ett växande idrottsförbund med höga ambitioner och tydliga strategiska mål. Vi expanderar vår verksamhet och söker därför en person som kan ta sig an den nya, breda rollen som ekonomiassistent hos oss.

Dina arbetsuppgifter

I rollen som ekonomiassistent kommer du att arbeta varierat och brett med ekonomi. Arbetet innefattar fakturering och betalningar, samt bokföring för såväl ideell organisation som aktiebolag och stiftelse. Du kommer också att arbeta med löneadministration och vara delaktig i huvudkontorets administrativa uppgifter. Det kommer ingå försäljning i tjänsten.

Hos oss kommer du vara del av en arbetsgrupp på fem personer som hjälper varandra. Du kommer ha ett nära samarbete med förbundets generalsekreterare samt förbundets kassör, som idag arbetar ideellt med de ekonomiska uppgifterna som du kommer arbeta med. Du blir alltså den första personen som tar sig an rollen som ekonomiassistent hos oss och kommer därför att själv kunna påverka arbetssätt och rutiner.

Vem söker vi?

Tjänsten kräver en grundläggande utbildning i företagsekonomi och redovisning, alternativt att du just nu studerar ekonomi på högskola/universitet. Det är meriterande om du även har en utbildning inom sälj och grundläggande kunskaper i affärsjuridik. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete som ekonomiassistent eller liknande arbeten med ekonomiskt ansvar, samt att du är kunnig i programmen Visma och Fortnox. Tidigare arbete i ideell sektor och/eller idrott är meriterande.

För att lyckas i denna roll måste du som person vara strukturerad och noggrann. Du besitter en god samarbetsförmåga men kan samtidigt arbeta självständigt. Du bör ha ett intresse för idrott. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska samt har goda kunskaper i engelska.

Vad erbjuder vi?

Vi är ett växande och ambitiöst idrottsförbund med ett prisbelönt jämställdhetsarbete och landslag i världsklass. Vi har en stark värdegrund som genomsyrar hela organisationen och det arbete vi gör. Du kommer arbeta i en effektiv organisation med korta beslutsvägar och högt i tak. Uppdraget som ekonomiassistent hos oss är mångsidigt och kommer ge dig värdefull erfarenhet inom såväl ideell sektor som affärsdrivande företag och stiftelseförvaltning.

Detta är en deltidstjänst på 50% (20 timmar/vecka) och arbetet är förlagt under kontorstider på vardagar. Du behöver kunna arbeta på huvudkontoret i Uppsala minst två arbetsdagar per vecka. Tjänsten är tillsvidare med en provanställning på sex månader. Utöver en fast månadslön ingår anställningsförmåner såsom flextid och friskvårdsbidrag. Tjänsten omfattas av kollektivavtal.

Tjänsten tillträds 2021-01-01.

Ansökan

Vi vill ha din ansökan med CV senast den 30 november. Skicka din ansökan till tilda.avesson@judo.se och ange “Ekonomiassistent” i ämnesraden. Vi går igenom ansökningar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Skicka därför in din ansökan redan idag. För mer information om tjänsten kontakta tilda.avesson@judo.se.

Publicerat av: Kristin Johansson.
Foto: Adobe Stock.