Lyckat digitalt 60-årsfirande av SJF

Bild på datorskärm från det digitala eventet. Flera personer sitter framför sin dator/telefon och är med och firar.

Festklädda deltagare under Svenska Judoförbundets digitala 60-årsfirande. Foto: Kent Andersson.

Fredagen den 27 november fyllde Svenska Judoförbundet 60 år. Det firades med en digital tillställning där närmare 60 personer deltog. Det digitala firandet bjöd på mingel med korta intervjuer med deltagare på eventet, reflektioner av tidigare ordföranden, en fri tolkning av förbundets bildande och jubileumsskål av nuvarande ordförande Kristiina Pekkola. Under kvällen genomfördes även en enklare undersökning bland deltagarna om deras relation till judo. Resultaten visade bland annat att deltagarna tillsammans hade hela 1239 års erfarenhet av judoträning och att judon framförallt för dem har betytt glädje, gemenskap och vänskap.

Det blev en mycket lyckad tillställning med härliga anekdoter. Det var kul att kunna träffas på det här sättet och få se och prata med personer från hela judo-Sverige. Jag hoppas verkligen att vi även kan arrangera en fest IRL inom snar framtid, säger Svenska Judoförbundets förbundsordförande Kristiina Pekkola.

Ytterligare firande med jubileumsbankett

Initialt planerades en stor jubileumsbankett den 21 november för att fira Svenska Judoförbundets 60-årsdag. På grund av den rådande pandemin flyttades banketten fram till 6 mars 2021. Planeringen pågår för fullt och förhoppningen är att kunna genomföra banketten på ett eller annat sätt.

Det digitala eventet var kul, men det går ändå inte att mäta sig med att träffas på riktigt som jag hoppas att vi kan göra den 6 mars 2021, efter förbundsmötet, säger Svenska Judoförbundets generalsekreterare Erik Vesterlund.

Skribent: Kristin Johansson.
Kollage: Bild från Adobe Stock med redigering av Kristin Johansson.