Första tävlingen på sex månader

I söndags 27 september genomfördes den första judotävlingen, efter coronautbrottet i mars då tävlingsverksamheten tvingades stängas ned.

Tävlingen, Kroppefjällskampen, genomfördes enligt rekommendationerna från Tävlingsutskottet och följde givetvis också Folkhälsomyndighetens och Svenska Judoförbundets riktlinjer.

Helgens tävling var av det mindre slaget med 5 deltagande klubbar och totalt 49 tävlande i kategorierna U9-U13. Tävlingen genomfördes kategori för kategori med paus emellan så att det fanns tid att städa av mattan och övriga utrymme. I lokalen fanns bara tävlande, två coacher per klubb och några funktionärer. Föräldrar hade möjlighet att följa sina barn via förbundets Youtube-kanal och det fungerade utmärkt, samt via en tv-skärm utomhus .

En farhåga inför tävlingen var att det kunde vara problematiskt att föräldrarna inte kunde följa med barnen in i tävlingslokalen. Det fungerade dock mycket bra. Arrangören upplevde inga problem med att inte ha föräldrarna nära sina barn. Coacherna upplevde också att det fungerade bra och att det faktiskt var skönt och underlättade att bara barnen var där.

Arrangören upplevde att det här var ett fungerande koncept, och TU hoppas att fler klubbar tar vid och startar upp tävlingar igen.

Publicerat av: Kristin Johansson.
Foto: Adobe Stock.