Inbjudan till webbinarium om fallolyckor

Kvinna som arbetar i sjukvården faller på ett golv.

Välkommen på frukostwebbinarium om hur ett judoinspirerat träningsprogram kan förebygga fallolyckor och minska fallskador på jobbet. Fredag 18 september kl. 09.00-10.00.

Fallolyckor är den vanligaste arbetsolyckan i Sverige och varje år inträffar 11 000 fallolyckor på arbetstid. Svenska judoförbundet och AFA Försäkring har genom ett gemensamt projekt satsat på att öka fallkompetensen i svenskt arbetsliv. Ny forskning från Högskolan Dalarna visar att risken för fallolyckor och fallskador kan förebyggas och minskas genom det framtagna träningsprogrammet, Judo4Balance, som används i projektet. 

Talare och ämnen under webbinariet:

Anna Weigelt, chef på AFA Försäkrings analysavdelning, inleder seminariet med en presentation av AFA Försäkrings fallstatistik.

Michail Tonkonogi, professor i medicinsk vetenskap med inriktning på idrottsfysiologi på Högskolan Dalarna, presenterar därefter en ny forskningsstudie som publicerats i Preventive Medicine Reports, om hur fallpreventiva träningsprogram på arbetsplatser kan förebygga fallolyckor och minska risken för fallskador.

Karin Strömqvist Bååthe, projektledare på Svenska Judoförbundet, berättar mer om hur projektet och programmet praktiskt går till på arbetsplatser och hur deltagarna upplever effekterna av träningen. 

Anmälan till seminariet sker via följande länk senast 16 september.

Länkar:

Anmälan till seminariet.
Mer om projektet ”Fallkompetens i arbetslivet”

Foto: Lars Classon, YMR.
Publicerat av: Kristin Johansson.