Till minne av Lars Andersson

Svenska Judoförbundets förtroendevalda revisor Lars Andersson, Stockholm, avled i måndags den 11 maj 79 år gammal efter en tids sjukdom. Lars var en av de personer med mest kunskap om SJF:s ekonomi i modern tid. I hela 16 år har han varje år deltagit i revisionen av SJF:s förvaltning, dessförinnan var han revisorssuppleant tre år. Med Lars bortgång har SJF förlorat en kunnig revisor som kunnat granska årliga upp- och nedgångar i ljuset av lång tids utveckling. 

Men hans kärlek till judo och budo startade ännu tidigare då han började med judo tillsammans med sina barn 1970. När barnen sedan slutade fortsatte Lars både att träna själv och som barn- och ungdomsledare i IK Södra. Lars graderade så småningom till 1 kyu i judo och 1 Dan i ju-jitsu, men ägnade sedan mer tid till uppdraget som kassör för IK Södra i över tio år än till sin egen träning. Lars kommer att minnas som en glädjespridare med glimten i ögat som alltid månade om barn, unga och personer med funktionshinder. Lars Andersson efterlämnar fru, två barn och barnbarn.

Publicerat av: Kristin Johansson.
Foto: Adobe Stock.