Förlängd ansökningstid till högskoleutbildningen till judotränare

Michail Tonkonogi undervisar på en judoutbildning.

Intresset för den nya högskoleutbildningen till judotränare har varit stort. Ca 70 personer har redan sökt utbildningen och nu öppnas möjligheten för att ta in fler.

På grund av den rådande corona-pandemin har vardagen förändrats för många, både på det personliga planet men även när det gäller sysselsättning. Högskolan Dalarna har därför valt att förlänga ansökningstiden för högskoleutbildningen till judotränare till den 31 maj. Eftersom utbildningen ges på distans finns det möjlighet att ta in ett större antal sökande än vid traditionell undervisning. Som en säkerhetsåtgärd har Högskolan Dalarna även beslutat att inte genomföra några fysiska träffar under den första terminen utan all undervisning genomförs på distans.

Om utbildningen:
Utbildningen är en tvåårig distansutbildning på halvfart, dvs 8 terminer med 1 till 4 fysiska träffar per termin. Utbildningen är kostnadsfri och studiemedelsberättigad.

Utbildningen riktar sig till dig som vill ta nästa steg i din judokarriär och utbilda dig till professionell tränare. Kanske vill fortsätta satsa på din tävlingskarriär kombinerat med studier eller kanske vill du börja arbeta som judotränare på dagtid, bli utbildare för Svenska Judoförbundet och eller bara vill fördjupa dig i din tränarroll?

I programmet ingår bland annat fysik- och anatomikurser, judoskadekurs, träningslära, pedagogik, PT-kurs, idrottsentreprenörskap, förbunds- och föreningslära, åldersanpassad judoträning för åldrarna U9 till senior, judo i samhället samt judohistoria. Du kommer att undervisas av några av de främsta auktoriteterna inom träning och judo på europeisk nivå.

Efter avslutat program kommer du att ha en uppdaterad Klubbtränarlicens, Judo4Life – Step by Step-licens och Judo4Balance-licens (för undervisning i SJFs fallprogram för seniorer, vuxna i arbetslivet och barn) samt en PT-licens.

För att gå utbildningen ska du ha grundläggande behörighet för högskolestudier eller motsvarande kompetens. För att erhålla en tränarlicens från Svenska Judoförbundet måste du ha minst blått bälte.

Mer information om utbildningen: https://judo.se/sveriges-forsta-hogskoleutbildning-till-ju…/
Ansök här senast 31 maj: www.antagning.se (sökord: ”judotränare” eller kurskoden ”H366T”)

Skribent: Kristin Johansson.
Foto: Alf Tornberg.