SM i judo i Malmö – största deltagandet på många år

Bild: SM i judo bjöd på actionfylld underhållning i Baltiska hallen i Malmö. Foto: Alf Tornberg.

Samma år som Skåne/Blekinge judodistriktsförbund firade 40 år fick de arrangera svenska mästerskapen i judo. Under helgen 1-2 februari kom närmare 340 tävlande från hela landet till Baltiska hallen i Malmö för att göra upp om medaljerna i ålderskategorierna U18, U21, senior och veteran. Årets deltagande var det största på 10 år, om man bortser från de år SM har gått i Stockholm som är det största judodistriktet. Med årets rekordmånga deltagare rådde en fantastisk stämning i hallen med många hejarop och rungande applåder.

Det är glädjande att se antalet deltagare på SM har ökat i år, trots att många hade lång resväg. Till skillnad från de flesta andra idrottsförbund ökar antalet medlemmar i Svenska Judoförbundet stadigt, vilket bland annat beror på att vi lyckas bibehålla fler aktiva längre upp i åldrarna. Det är kul att se att det nu också verkar ge effekt på antalet tävlande på SM, säger Svenska Judoförbundets ordförande Kristiina Pekkola.

Det var en stor geografisk spridning på årets tävlande med deltagare från hela landet. I resultatlistorna syns medaljörer från Piteå i norr till Lund i söder.

Leonidas Hytönen från IK Södra i Stockholm ropar ut sin glädje efter matchvinsten. Foto: Magnus Nilsson.
Victor Busch (blått) från Staffanstorps judoklubb var ett av hemmahoppen som tog SM-guld under helgen. Foto: Magnus Nilsson.

Bilder, resultat m.m.
Fler bilder finns att hämta här. Bilderna får användas fritt. Fotograf ska anges (fotografens namn står i filnamnet).
Resultat m.m. finns på SM-sidan.

Skribent: Kristin Johansson.