Nya uttagna till utvecklingsgrupp U21

Bild: Miljohn Maxlin vid SM 2020 i Malmö. Foto: Magnus Nilsson.

2020 är ett olympiskt år vilket medför ett extra fokus på svensk judos landslag som förbereder för fullt inför OS i Tokyo i sommar. Men bakom dessa pågår utveckling med nästa generation som under året ska förberedas för den kommande cykeln mot OS i Paris och Los Angeles. För utvecklingsgruppen i U21 blir även 2020 ett viktigt år då det gäller att visa vilka som kommer att vara redo att senare kliva upp i landslaget för att satsa mot kommande OS.

Det är glädjande att vi har en så pass bred och stor grupp, både med lite mer rutinerade aktiva samt en del nykomlingar som alla kommer att vara intressanta att följa under året, kommenterar landslagschef Robert Eriksson.

Listan kan komma att kompletteras längre fram under säsongen. Under mars och april kommer det nämligen att ligga viktiga tävlingar som landslagsledningen hoppas ska kunna ge besked om vilka aktiva de ska satsa lite extra på mot höstens tävlingsperiod med bland annat U21-EM och flera European Opens för seniorer. 

Uttagna till utvecklingsgrupp U21

Ella Andersson, -63 kg, Frövi JK
Tove Hansen, -63 kg, Kalamar BK
Anja Holmgren, -63 kg, Kalmar BK
Lisa Lindberg, -63 kg, LUGI judo
Liv Johnsson, -70 kg, Östersunds JK
Denise Malmsten, -70 kg, Oxelösunds JK
Matilda Nilsson, -70 kg, Frövi JK
Olle Hermodsson, -60 kg, Staffanstorps JK
Isac Ripsäter, -60 kg, Växjö JK
Alexander Dahlin, -66 kg, Frövi JK    
Miljohn Maxlin, -66 kg, Stockholms JK
Heydar Pashaev, -66 kg, Stockholms JK
Leon Svalberg, -66 kg, Stockholms JK
Mark Johansson, -73 kg, Östersunds JK,
Pasha Pashaev, -73, Stockholms JK
Martin Söderberg, -73 kg, IK Södra  
Oskar Vinterskog, -73 kg, Göteborgs JK
Joel Hedenblad, -81 kg, JK Aktiv
Kalle Bååthe, -90 kg, IK Södra                                
Axel Oscarsson, -90 kg, Lugi judo     

Skribent: Kristin Johansson.
Senast uppdaterad: 2020-02-20.