Bra insats på landslagslägret i Lindesberg

Trots att det är tidigt in på det nya året så har 2020 redan bjudit på flera olika spännande aktiviteter. Nationella som internationella och både i landslags- som klubbregi. Samtidigt som vi i helgen fick njuta av Robins fina prestation på Grand Slam i Düsseldorf genomförde landslaget ett träningsläger i Lindesberg. Omkring 50 aktiva deltog från alla tre utvecklingsgrupperna samt elever från Judogymnasiet. Tillsammans genomförde de fem judoträningar och ett fyspass. Totalt blev det 10 bra och intensiva timmar på judomattan.

Vid tidigare läger har fokus legat på att de aktiva ska utveckla olika strategier för att komma till sitt favoritgrepp men den här gången låg fokus på vad som händer efter att man fått greppet. Att den aktive är effektiv dvs. sätter fart och agerar snabbt när man väl har grepp med bägge händer. Att man skapar action – reaction och sedan attackerar. Det blev naturligtvis utöver teknikträningen en hel del randori både i ne-waza och tachi-waza.

Förutom den ordinarie uppsättningen tränare, undertecknad och Jesper Hultgren, hade landslaget nöjet att få ha tränarförstärkning av Mia Hermansson och Jonathan Fagerhill. Båda två bidrog med nyttiga infallsvinklar på teknikträningen och inspirerade till genomförandet av hård randori. Utöver tränarförstärkningen hade vi även denna helg nöjet att ha Jessica Glaas på plats för att hjälpa till när olyckan var framme, vilket den ibland kan vara vid hård träning. Det var som alltid en god judohelg i Lindesberg.

Nu väntar vi på våren, en spännande tid tillmötes. Med inte bara blommor i knopp, utan med hopp om fortsatt goda prestationer i allt från OS-kval till Europa Cuper som förgyller vårt 2020.

Skribent och foto: Viktor Carlsson