Tommy Macias 2:a på världsrankingen

Tommy Macias attackerar med ett armlåsförsök nere i mattan.

Bild: Tommy Macias (i blått) i finalen i Ekaterinburg Grand Slam 2019. Foto: Marina Mayorova, IJF.

Regerande europamästaren Tommy Macias fortsätter att imponera. Efter den senaste världscuptävlingen har han klättrat till 2:a plats på världsrankingen. Det är en tangering av den högsta rankingen en svensk judoka någonsin haft. 

Tommy Macias är en av Sveriges mest framgångsrika idrottare just nu. 26-åringen från Stockholm har under de senaste åren radat upp fina resultat. I somras tog han EM-guld vid Europeiska spelen i Minsk och blev därmed Sveriges andra europamästare genom tiderna i judo. Förutom EM-guldet har han sedan tidigare bl. a. två EM-brons, ett brons på Masters, två Grand Slam-guld och två guld på Grand Prix på meritlistan.

Nu ligger han 2:a på världsrankingen i 73-kilosklassen, den viktklass som av många anses vara en av de tuffaste för herrar just nu. Andraplaceringen är det bästa resultat en svensk judoka haft sedan världsrankingen infördes 2009 – ett resultat han delar med Anna Bernholm, Markus Nyman och Martin Pacek som också legat 2:a som bäst på världsrankingen.

Skribent: Kristin Johansson.