Guld för Sverige vid EM i ID-judo i Köln

Jenny Öster Hall vann under helgen EM-guld för personer med intellektuella funktionsvariationer i tyska Köln. Efter en imponerade väg genom gruppen med enbart ippon-vinster (full poäng) ställdes hon sedan mot ett av hemmahoppen i finalen. Det var en jämn match som Jenny tillslut vann och blev därmed europamästare!

Under helgen 19-20 oktober anordnades europeiska mästerskapen för personer med intellektuella funktionsvariationer, ID-EM, i Köln. Som enda svensk deltog Jenny Öster Hall från Kumla Kampsport para-budo. Jenny hade under den sista veckan inför tävlingen varit sjuk och vid invägningen visade det sig att hon minskat rejält i vikt. Det gjorde att hon kom med i mästerskapet i en helt annan viktklass än vanligt.

Jenny inledde tävlingen starkt. I första, andra och tredje matchen vann Jenny på ippon (full poäng). Bland de hon besegrade var bland annat en slovenska som tidigare vunnit guld under världspelen i Abu Dhabi.

I finalen ställdes Jenny sedan mot en tyska som hade stöd av publiken på hemmaplan. Det blev en tuff match som Jenny tillslut vann i sista minuten på en waza-ari. EM-guldet gick därmed till svenska Jenny Öster Hall!

Foto: Yvonne Berger.
Skribent: Kristin Johansson.