Stopp i andra omgången för Robin Pacek

Robin Pacek fick en tuff lottning i årets VM. I första matchen ställdes han mot världsnian och dubbla EM-bronsmedaljören Aslan Lappinagov. Det blev en jämn match som på pappret borde gått till Lappinagov, men som Pacek istället vann på ett kast, ura age, som gav wasa-ari (halv poäng) med sex sekunder kvar av ordinarie tid. I andra omgången väntade rutinerade EM-3:an Attila Ungvari, Ungern. Ännu en taktiskt slitsam och jämn match som slutade drygt två minuter in i förlängningen med ett halslås från ungraren, vilket gav ippon (full poäng). Därmed var VM över för Pacek, som i dagsläget är kvalificerad för OS.

I morgon har Sverige nya chanser när världstrean Anna Bernholm (70 kg) och OS-femman Marcus Nyman (90 kg) går upp på mattan. Bernholm går direkt in i andra omgången som favorit mot vinnaren mellan Elvismar Rodriguez, Venezuela, eller Sara Rodriguez, Spanien. Nyman möter Yakhyo Imamov, Uzbekistan, i första omgången. Utslagsrundan börjar kl. 05.00 och finalpasset börjar 12.00 svensk tid.